Главная  /  28. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE 20.-24.02.2019.
    Закрыть   

Анонс событий

28. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE 20.-24.02.2019.

Već tradicionalno Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu u veljači sa sajmom Nautike.
 
Zagrebački sajam nautike, najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 28. izdanju predstavit će ljubiteljima nautike brojna nova plovila iz hrvatskih brodogradilišta, ali i plovila stranih proizvođača.
 
Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji. Nautika je najveći nautički sajam u Zagrebu u posljednjem desetljeću.
 
Zagrebački velesajam tijekom pet dana bit će mjesto susreta nautičara i svih zaljubljenika u more i morske aktivnosti koje će dočekati preko 280 atraktivnih plovila svih vrsta i veličina, bogata ponuda vanbrodskih motora, oprema i pribor za brodove i jahte, oprema za ronjenje i ribolov, nautička odjeća i obuća.
 
Sajam Nautike poznat je po raznovrsnoj nautičkoj ponudi što ga u odnosu na druge nautičke sajmove u Hrvatskoj čini nautičkim sajmom s najpotpunijom ponudom. Ovaj sajam zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer u bogatoj paleti ponude na jednom mjestu nudi sve; od b2b susreta do zanimljivosti za široku publiku.
 

U 7 izložbenih paviljona Zagrebačkog velesajma posjetitelje očekuje bogat program: promocija novih brodova na hrvatskom tržištu, demonstracije različitih tehnika elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, atraktivne izložbe nautičke fotografije, gastronomski sadržaji, a kao i svake godine sretne posjetitelje obradovat će i vrijedne nagrade naših sponzora: vikend krstarenje za 6 osoba na jahti MIRAKUL 30 Hardtop i SurfStepper Hobie.
 
Nacionalni park Kornati predstavit će nadasve zanimljivu izložbu fotografija "Bažokić" - priča o Brodu, Gospodaru i Posadi. Postava izložbe nastala je prema ideji arhitekte Nikole Bašića, tvorca morskih orgulja u Zadru.
 
Pažnju posjetitelja privući će i izložena neretvanska lađa uz koju se predstavlja priča o Maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča te kraća zagrebačka verzija Maratona lađa na Jarunu.
 
Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna, a radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, osim u nedjelju kada sajam radi do 18,00 sati.
 
Očekuje se da će Zagrebački sajam nautike posjetiti više od 30.000 ljubitelja nautike.
 
U istom terminu održat će se i sajmovi Hotel&Gastroteh, Dani lova i ribolova i Festival maslina.

U Zagrebu će se 23. i 24. veljače održati 4. Festival maslina, sada već tradicionalno okupljalište najboljih maslinara i stručnjaka s posjetiteljima Festivala, željnih kvalitetnog ulja i drugih proizvoda od maslina.
Organizator 4. Festivala je udruga Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori ove manifestacije su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Zagrebački velesajam.

Festival će se održati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme za posjetitelje je u subotu 23. veljače od 10.00 do 19.00 sati i u nedjelju 24. veljače od 10.00 do 18.00 sati.

Očekuje se da će sudjelovati veliki broj maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore te veliki broj stručnjaka i proizvođača opreme i sredstava za maslinarstvo. 

Festival će imati nekoliko tematskih cjelina:

ocjenjivanje ulja (kemijska analiza i senzorsko ispitivanje - panel);
prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunske kvalitete;
bogatu prodajnu izložbu opreme, alata i sredstava za maslinarstvo;
kušaonice ulja i sira (vođene degustacije) pod vodstvom certificiranih stručnjaka;
stručna predavanja iz područja maslinarstva, nutricionizma i pozitivnog utjecaja maslinova ulja na ljudsko zdravlje;
kreativne radionice za izradu krema na bazi maslinova ulja;
gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja;

Pozivamo posjetitelje Festivala da iskoriste priliku i saznaju novosti o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ulja, da kupe najbolja ulja provjerene kvalitete, da odaberu opremu i sredstva za maslinarstvo, da kušaju jela u kojima se koristi maslina i maslinovo ulje. Drugim riječima, da jedan dan uživaju u kontaktu s maslinarima i maslinovim uljem, tom plemenitom i zdravom namirnicom.

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno se održava HOTEL&GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko – ugostiteljske opreme.

Spoj ovih komplementarnih sajmova doprinosi višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije, lova, ribolova i hotelsko-ugostiteljske opreme te pridonose profiliranju ovog sajma kao središnjeg regionalnog poslovnog sajma za HoReCa sektor.
 
Na jednom mjestu povezat ćemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.
 
Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki iz HoReCa sektora, na sajmu HOTEL&GASTROTEH, svoje sudjelovanje potvrdio je i veliki broj inozemnih izlagača.
 
Brojna publika koja posjećuje HOTEL&GASTROTEH ne čini ga samo poslovnim sajmom nego i događajem za široku publiku. Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program.
 
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb prezentirat će znanja i vještina učenika. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja. Tu su i prezentacije i degustacije autohtonih proizvoda, a hrvatski OPG-ovi nudit će svoje eko proizvode po atraktivnim sajamskim cijenama.

 Na Zagrebačkom velesajmu od 20. do 24. veljače 2019. održavaju se 3. DANI LOVA I RIBOLOVA - međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

Pokrovitelji DANA LOVA I RIBOLOVA su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez s kojima pripremamo niz kvalitetnih stručnih skupova na kojima će se razmatrati aktualne teme s područja lova i ribolova.

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog i ribolovnog turizma u Hrvatskoj u suglasju s prirodom. U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.

CIJENE ULAZNICA 

Jednokratna ulaznica 30,00 kuna
Jednokratna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike 20,00 kuna
Stalna ulaznica 90,00 kuna

Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na cijene ulaznica.

RADNO VRIJEME SAJMA

Srijeda do subota 10.00 do 19.00 sati
Nedjelja 10.00 do 18.00 sati

08 февраля 2019г.

Отправиться в увлекательное путешествие по славянским мифам и сказкам, познакомиться с культурой братских стран, раскрыть в себе писательский талант – всё это станет возможным для участников международного творческого конкурса «Славянский мир глазами детей»!
Началась регистрация на новый сезон Международного конкурса юных чтецов «Живая классика». История конкурса насчитывает семь лет, Хорватия принимает в нем участие на протяжении 5 лет.
© 2013-2019
Все права защищены.