Главная  /  Zagrebački HNK dio sjajnog projekta Kreativne Europe - OPERA VISION
    Закрыть   

Анонс событий

Zagrebački HNK dio sjajnog projekta Kreativne Europe - OPERA VISION

HNK u Zagrebu jedan je od partnera europskog projekta OperaVision te se našao u društvu 30 europskih opernih kuća koje će svoje operne izvedbe snimati, razmjenjivati i prikazivati svojoj publici putem live – streaminga. Tako će gledatelji iz Pariza, Londona, Helsinkija, Berlina i drugih europskih gradova moći gledati predstave zagrebačke Opere, a zagrebačka će publika uživati u najnovijim produkcijama europskih kazališta. Projekt OperaVison pokrenula je organizacija Opera Europa, europsko udruženje opernih kuća i festivala.
 
Od 12. listopada, ljubitelji opere i oni koji će to postati, imaju priliku posjetiti novu web stranicu www.OperaVision.eu –  online destinaciju za opernu umjetnost. Osim snimki predstava, OperaVision  donosi ljubiteljima opere zbirke raznih video materijala, priča i dokumentaraca povezanih s operom, kao i mogućnost otkrivanja bogatog repertoara umjetnosti glazbe i riječi starog četiri stoljeća.  Dio stranice pod nazivom Opera Academy omogućit će pristup raznim izvorima informacija koje uključuju kratke filmove o procesima pokusa kao i intervjue s poznatim opernim umjetnicima. Posebna pažnja posvećena je edukaciji mlađe publike, njihovim roditeljima i učiteljima sa željom da što bolje upoznaju prekrasan svijet opere.
Prva opera koja će biti dostupna na navedenoj stranici bit će Debussyjeva Pelléas i Melisande, u izravnom prijenosu iz berlinske Komische Oper u nedjelju, 15.listopada.
 
OperaVision također se uključio u obilježavanje Europske godine kulturnog nasljeđa 2018. kojim će dočarati i pokazati svu raznolikost današnje operne europske umjetnosti. Detaljan popis aktivnosti bit će objavljen krajem ove kalendarske godine.
 
Projekt Opera Vision je temeljen na uspjehu projekta Operna platforma koja je dosada privukla više od 3 milijuna gledatelja svih uzrasta. Oba projekta su sufinancirana sredstvima iz EU fondova Kreativna Europa koji osigurava rad Opere Vision do prosinca 2020. godine.


 
PROGRAM:

15. listopada 2017. godine: Claude Debussy  Pelléas i Melisande   uživo iz Komische Oper Berlin   
   
20. listopada 2017. godine: Giuseppe Verdi La traviata, Festival Verdi u Bussetu

28. listopada 2017.godine: Richard Wagner  Rajnino zlato, Opera North Leeds

3. studenoga 2017. godine: W.A.Mozart  Figarova ženidba, Garsington Opera

4.,11. i 18. studenoga 2017. godine: Richard Wagner: Walküre, Opera North  Leeds

24. studenoga 2017. godine: Le Cinesi, Christoph W. Gluck, Palau de les Arts Valencia

25. studenoga; 2. i 9.prosinca 2017. godine: Richard Wagner: Siegfried, Opera North Leeds

10. prosinca 2017.godine: Christoph W.Gluck: Le Cinesi; uživo iz Palau de les Artes Valencija

15. prosinca 2017.godine: Francis Poulenc: Razgovori Karmelićanki, uživo iz teatra La Monnaie de Munt Bruxelles

16., 23. i 30. prosinca 2017. Richard Wagner Sumrak bogova, Opera North Leeds

22. prosinca 2017. godine: Engelbert Humperdinck: Ivica i Marica, Mađarska državna opera Budimpešta

Ostali operni naslovi koji se mogu pogledati: V. Bellini Sonnambula Victorian Opera; Denisov L'Ecume des Jours Oper Stuttgart; Fagerlund Autumn Sonata, Finska nacionalna Opera; G. Puccini Madame Butterfly Teatro Real Madrid; G. Puccini Tosca Den Norske Opera Oslo.

18 октября 2017г.

Zagrebački sajam nautike, najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom će 27. izdanju predstaviti ljubiteljima nautike brojna nova plovila iz hrvatskih brodogradilišta, ali i plovila stranih proizvođača. Bogata je ponuda brodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičku odjeću i obuću…
© 2013-2018
Все права защищены.