Главная  /  IVANOV Čehova u HNK
    Закрыть   

Анонс событий

IVANOV Čehova u HNK

Posljednji premijerni dramski naslov u ovoj sezoni, predstava Ivanov A. P. Čehova, u režiji jednog od najslavnijih redatelja današnjice Eimuntasa Nekrošiusa, premijerno je izveden 5. svibnja u zagrebačkome HNK. Predstava je ovoga mjeseca na repertoaru:

u četvrtak, 18. svibnja u 19,30 sati te

u srijedu 24. svibnja u 19,30 sati


Ivanov je jedan od prvih Čehovljevih komada, koji je na premijeri 1889. u Aleksandrinskome teatru u Sankt Peterburgu postigao veliki uspjeh. U središtu zbivanja je lik Ivanov, vlasnik ladanjskog imanja, koji se bori s brojnim životnim nedaćama. U braku je sa ženom koju je prestao voljeti. Za njezino liječenje potreban je znatan novac, no kako je ona zbog udaje prešla sa židovske vjere na kršćanstvo, obitelj ju je razbaštinila. Dok se muči sa smislom vlastite egzistencije, Ivanov se beznadno zaljubi u djevojku Sašu, što mu dodatno zakomplicira život te se, kako bi pobjegao od problema koje ne zna riješiti, odlučuje na neočekivan korak. Drama je to koja na genijalan način tretira ekonomski krah jedne obitelji, ali i društva, kroz prizmu intimnih odnosa. Dramske osobe su oslikane živim bojama prepunim duhovitih, sjetnih i tragičnih nijansi.

E. Nekrošius smatra se jednim od najznačajnijih europskih redatelja, čije predstave se pamte po iznimnim glumačkim kreacijama. U posljednjih trideset godina u najznačajnijim je europskim kazalištima režirao predstave koje su prikazane na svim kontinentima.  

U ovoj prvoj izvedbi Ivanova u zagrebačkome HNK naslovnu ulogu glumi Bojan Navojec, a uz njega nastupaju Lana Barić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Luca Anić, Luka Dragić, Nina Violić, Slavko Juraga, Dušan Bućan, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Olga Pakalović, Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Silvio Vovk te Ivan Glowatzky.

 

15 мая 2017г.

Zagrebački HNK ugostit će međunarodno nagrađivane i svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike tih velikih kazališnih kuća 5. i 6. lipnja u programu pod nazivom Gala koncert sanktpeterburškog baleta, opere i mjuzikla.
2-13 июня будет в Загребе (Хорватия) совместно с компанией KOGNOSKO впервые будет проведён пилотный двухдневный семинар BLACKBACK Essentials, который включит в себя наиболее яркие и актуальные для основателей и владельцев компаний темы, входящие в популярную в России серию семинаров BLACKBACK Owner.
Приглашаем всех молодых людей зарегистрироваться и (в случае прохождения конкурсного отбора) принять участие в событии века - 19 Всемирном фестивале молодежи и студентов в России!
© 2013-2017
Все права защищены.